maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Tuikitavallinen parsakaalikeitto


Lyhyen bloggausurani aikana olen ehtinyt blogata jo kahdesti parsasta. Miten niin parsafani…? Nyt kuitenkin ohjelmistossa parsakaalia. Haaveissa oli siis huomisen lounaaksi ihana, keväisen vihreä keitto. Keitot ovat siitä mukavia lounaseväitä, että ne yleensä vain paranevat uudelleen lämmitettäessä.

Reseptivinkkiä löytyi Kotimaiset Kasvikset sivuilta.

Jossain vaiheessa olin hieman huolissani keiton väristä, joka oli lähinnä likaisen ruskeaa. Sipulipulassa jouduin korvaamaan keltasipulin punasipulilla, kasvisliemikin oli jotenkin todella ruskeaa ja parsakaalikin menee kypsyessään aika ruskehtavaksi. No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Ruokakerma pelasti vähän tilannetta. Koristelut jätin kyllä aivan sikseen, eväsrasiaan vaan mars!

Sosekeitto parsakaalista

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 perunaa
2 rkl öljyä
500 g tuoretta parsakaalia
1 l kasvis- tai kanalientä
2,5 dl maitoa tai ruokakermaa
suolaa ja pippuria myllystä

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunat ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes perunat alkavat pehmetä. Lisää pilkottu parsakaali (kanta pienemmäksi pilkottuna kuin kukinnot) ja liemi. Keitä kunnes parsakaali on pehmeää, noin 10 minuuttia. Hienonna keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.Lisää maito ja kiehauta. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Voit koristella keiton halutessasi pienillä, keitetyille parsakaalinnupuilla.