Tänään nautikskeltiin kesän ensimmäinen raparperiherkku! Listalla oli klassikkojen klassikko, raparperimurupaistos. Äitihän tämän teki ja vankalla näppituntumalla, ei mittoja siis. Reseptiä vaklasin vähän tuolta Ruokalasta ja viilasin sitä himpun verran.
Raparperi-kauramuru-paistos
4 annosta
1 l raparperia paloiteltuna
1 dl sokeria
1-2 rkl peruna / maissijauhoja
Taikina:
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria tai intiaanisokeria
tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Sekoita sokeri raparperipalojen joukkoon, anna mehustua muutama tunti. Kaada raparperit siivilään ja valuta hyvin. Lisää tarvittaessa vielä hieman sokeria sekä maissijauhot. Sekoita ja kaada raparperipalat voideltuun uunivuokaan. Sekoita taikinan ainekset ja ripottele murumainen taikinaseos raparperien päälle. Paista 200 C noin 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Raparperien meuhustamisoperaatio ei ole ihan välttämätöntä… Ainakin tällä kerralla selvittiin ihan hyvin ilmankin!
P.S. Miespuolisen mielestä tämä olisi todella hyvä kuva-arvoitus: Onko kuvassaa) maksalaatikko, b) muromysli c) raparperipaistos? No, tämä nyt oli joka tapauksessa paras otos ei niin kovin kuvauksellisesta, sisäiseen kauneuteen panostavasta jälkiruoasta!