perjantaina, toukokuuta 18, 2007
Jatkojalostetta perjantai-illaksi
Kiireisen viikon aikana on kaappiin kertynyt vaikka mitä puoliksi käytettyä ja avattua purkkia ja purtiloa. Ylimuulin Monkeyfoodissa olikin kevään aikana jutunjuurta tästä jämäruokien ja purkinpohjien jatkojalostuksesta. Itseäni kyllä nyppii aina suunnattomasti, jos käy niin hassusti, että jotain joutuu pois heittämään. Toisinaanhan niin vain tapahtuu... Mutta tällä kertaa ennen kuin on liian myöhäistä: perjantai-illan ratoksi puuhastelin salaatin tapaista.
Kalkkuna-couscous-salaatti
kypsää couscousia
kypsää kalkkunanrintaa
muutamia oliiveja
pätkä kurkkua
puolikas sipuli (punasipuli olisi ollut kivan värinen)
muutama valkosipulin kynsi
makeaa punaista paprikaa
maissinjyviä
sitruunan mehu
liraus valkoista balsamicoa
yrttimaustettua oliiviöljyä (Pirkka Välimerenöljy)
mustapippuria ja suolaa
tuoretta basilikaa, persiljaa ja minttua silputtuna
ropsaus paahdettua sipulia pinnalle
Paloittele ja silppua ainekset. Sekoita ja lisää mukaan nestemäiset ainekset, mausteet sekä yrtit.
Anna makujen tasoittua kaapissa hetkisen aikaa. Tarjoile seuraksi hyvää tuoretta leipää, jos sellaista sattuu löytymään.
Jälkkäriksi olikin sitten banaanirahkaa, pätkisrouheella. Miten niin oli pöydällä banaaneja, jotka alkoivat kovasti vaihtaa jo väriään...?