tiistaina, lokakuuta 29, 2013

Heti hellalle: Feta-kasvismusaka



Uunituore Ruoasta Viiniin - makumatka Euroopan halki pääsi testiin heti. Harvinaista, että jaksan innostua uudesta keittokirjasta toteutusasteelle näin ripeästi. Sain kirjan lahjaksi viikonloppuna, kiitos siitä!

Se, mikä ei innosta on bloggerin takkuilu. Tein nimittäin tämän postauksen kahdesti, koska ensimmäisen kohdalla ohjelma jumiintui ja kaikki tekeämäni säädöt katosivat. Haluaako joku suositella jotain toista palvelua kenties?

Marinat sikseen, resepti oli oikein toimiva ja lopputulos maistuva. Kirja on kaunis nojatuoli matka Euroopan keskeisimmille viinialueille, juomasuositukset kutkuttelevia ja reseptit rouhean simppeleitä. Kerrassaan houkutteleva paketti, jonka voi tilata omakseen vaikka täältä.




FETA-KASVISMUSAKA
Reilu satsi, noin 4-6:lle

2 sipulia
2 punaista paprikaa
2 vihreää paprkaa
2 pientä munakoisoa
2 pientä kesäkurpitsaa
1 prk kuorittuja tomaatteja
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
5-8 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
persiljaa
timjamia
basilikaa
rosmariinia

150 g fetajuustoa
valkopippuria
hunajaa
suolaa

 
Paloittele kasvikset noin 2 cm:n paksuisiksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja munakoisot oliiviöljyssä. Lisää muut aineet joukkoon ja hauduta noin 30 minuuttia alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Kuutioi fetajuusto ja lisää kasvispataan varovasti sekoittaen. Unohda muuten ne kevytfetat, tässä tarvitan kunnollinen, maukas feta. Se antaa sen viimeisen silauksen ruoalle.

Anna mukautua hetki ennen tarjoilua. Mausta pata valkopippurilla, tarkista maku ja säädä tarvittaessa hunajalla ja suolalla.

lauantaina, lokakuuta 19, 2013

Kake ja buljong




Stockan Herkku on kuulkaa vaarallinen paikka. Retkahdan siellä aina, nimittäin heräteostoksiin. Vaikka menisin ostamaan vain maitopurkkia, päädyn kassalle korin kanssa, jossa majailee sen maitopurkin lisäksi vaikka ja mitä. Viimeksi koriini hyppäsivät Renée Voltairen Furikake siemensekoitus sekä Lantbuljong Citrongräs & Chili. Ei auta, vaikka menisin kauppaan listan kanssa tai ilman koria, jotenkin ne mielenkiintoiset jutut vaan päätyvät kassahihnalle. Kivat pakkaukset eivät yhtään helpota tätä kiusausten välttämistä.

Furikake on siemensekoitus, jossa on mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä, shisoa ja merilevää. Jotenkin tässä on kevyen suolainen maku, vaikka lisättyä suolaa ei olekaan. Maistoin sellaisenaan ja salaatin päälle ripoteltuna. Taisin jäädä koukkuun samoin tein.

Lantbuljong on vielä testaamatta. Mutta nämä kirpeät ja koleat syyskelit houkuttelevat kyllä kovasti jonkun itämaistyyppisen kanakeiton tekemiseen.

Renée Voltairen tuotteita voi ostaa ainakin Stockan Herkusta, Anton & Antoneista sekä ilmeisesti joistain luontaistuotekaupoista. Ja toki heillä on myös oma verkkokauppa, jossa on tyrkyssä koko sortimentti.

Kuvat lainattu Renée Voltairen verkkosivuilta.


 

torstaina, lokakuuta 17, 2013

Viikonloppukuplat Italiasta

 
 


Jos haluat kuplivaa viikonlopuksi, niin kokeilepa tätä. Proseccon ja Franciacortan lisäksi myös Marchesta tulee hyvää kuohuvaa. Lajikkeena Verdicchio, aika tuntematon suuruus, mikäli katsastaa pitkäripaisen hyllyjä. Oma Verdicchio-suhteeni on vasta alkutaipaleella, mutta kehittymässä hyvään suuntaan.

Colonnara Cuvée Tradition Brut
Alkosta, 12,99e





 Viinintekemisen romantiikkaa. Edullisemmat kuplat syntyvät tankissa.

perjantaina, lokakuuta 11, 2013

Maisemissa

 

Selvähän se, että oleskelu ylläolevan kuvan maisemissa aiheuttaa hillittömän nälkätilan. Siksipä voi syödä vähintään tuon kaiken allaolevan ja paljon muuta, parissa päivässä. Ja kulautella viiniä.

Luulin, että en ole kovinkaan suuri pastafani. Olin väärässä. Jos pastan on tehnyt mamma italiana Jolanda, en voi muuta kuin hyristä onnesta ja syödä, aivan liikaa. Kun kerran vastapäätä istunut Sardinian poikakin oli ihan kyynelissä. "Ihan kuin mun nonnan tekemää ragua."

Seuraavaksi haluan tehdä sen ragun itse. Olin vaan liian onnellinen ja unohdin vaan pyytää Jolandalta reseptin.



Jos ensi kesän reissusuunnitelmat ovat auki, kannattaa laittaa harkintaan Marche.