lauantaina, marraskuuta 23, 2013

Pizzaperjantai ja pohjataikina tipo 00-jauhoista


Perjantai on erinomaisen sopiva pizzapäivä. Tällä kertaa kokeilin tehdä sen tipo 00-jauhoista. Sikahelppo tehdä koneella ja älyhyvä lopputulos.


PIZZATAIKINA NAPOLILAISITTAIN

500 g Tipo 00-jauhoja
325 g vettä
10 g suolaa
3g kuivahiivaa

Sekoita jauhot kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää taikinaan vesi. Jos teet taikinan koneella, vaivaa ensin hitaalla 2 minuuttia, sitten nopeammalla teholla 5 minuuttia ja sitten taas hitaammalla teholla 2 minuuttia.

Peitä taikina ja anna nousta 1,5-2 tuntia tai kunnes se on turvonnut kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Tee iso pallo ja jaa taikina 3 x 275 g painoiseen palaan. Muotoile palat palloiksi. Jauhota kevyesti vehnäjauhoilla ja peitä kostealla pyyhkeellä tai tuorekelmulla, jotta pizzataikinan pinta ei kuivahda. Taikinapallojen pitää olla pehmeitä ja silkkisiä, jotta niitä on helppo työstää. Anna pallojen levätä ainakin tunti, jotta niistä on helppo työstää ohuita, rapeita pizzapohjia.

Jos et tarvitse pizzapohjia heti tunnint päästä, laita ne jääkaappiin, kunnes olet valmis aloittamaan. Taikinanhan voi tehdä vaikka(perjantaina) aamusella valmiiksi, jolloin se on näppärästi valmii na, kun illalla valuu väsyneenä töistä ja nälkä on kova!

Sitten vain kaulitsemaan, täyttämään ja paistopuuhiin. Sitten lasiin ihana punkku tai sitten rapeasti humaloitu olut.

Pizzataikinan reseptin alkukoti on täällä.