torstaina, kesäkuuta 13, 2013

Mandariinia ja majoneesia 
Blogiringin yhteistyökuvio Amerikan herkkujen henkeen Hellman's:n majoneesien kanssa innoitti minut hodarikokeiluun. Syötyhän niitä on usein, mutta jostain kumman syystä en ole ikinä tehnyt itse.

Koska kesällä en oikein jaksa istua uunin äärellä paistamassa, vedin mutkat suoriksi ja nappasin hodarisämpylät kaupasta matkaan. Majoneesikin tuli siis tällä kertaa valmiina ja itse asiassa meillä käytetään kesäisin aika usein valmista majoa. Kesäparatiisissa ruuan haluaa pöytään nopeasti,  valmismajo on yksi työvaihe vähemmän ja se vähentää myös tiskin määrää...

Klassikkohodarien sijaan halusin makumaailmaan vähän jotain uudenlaista twistiä. Haalinkin kasaan erilaisia hieman ehkä lähi-itään viittaavia makuja.

Hellmann's oli minulle uusi tuttavuus, mutta erittäin positiivinen sellainen. Pidin perusmajoneesin mausta ihan pelkiltäänkin.

Majoneesin hyvä puoli on muuten myös sen maidottomuus. Sopii isommallekin joukolle helposti, vaikka joukossa olisi maitoallergisia. Nimimerkillä "been there, done that"

HOT DOGIT SAHRAMI-MANDARIINIAIOLILLA JA PUNASIPULIHILLOKKEELLA

8 Hot Dog sämpylää
8 nakkia makusi mukaan
Sahrami-mandariiniaiolia
Punasipulihilloketta
Mandariini-sinappia
Paahdettua paprikaa öljyssä

Valmista kastikeet ja hilloke. Lämmitä sämpylät uunissa (ihan muutama minuutti) ja grillaa nakit. Kasaa hodarit makusi mukaan, ihan kaikkea ei ole pakko tunkea samaan sämpylään, vaikka itse niin teenkin...
Sahrami-mandariiniaioli
2 dl Hellmann's Real-täysmajoneesia
1 mandariinin kuori, raastettuna
½  pss sahramia (0,25 g)
½ valkosipulin kynttä hienonnettuna tai raastettuna
suolaa ja pippuria

Sekoita majoneesiin kaikki muut ainekset ja anna maustua mielellään yön yli.

Kahdeksaan hodariin riittää hyvin puolikas annos, mutta kannattaa tehdä koko satsi ja nautiskella soosi vaikka kalan seuralaisena seuraavana päivänä.

Resepti löytyi alunperin Akseli Herlevin mainiosta Herlevi Liekeissä-kirjasta.


Punasipulihilloke
2 isoa punasipulia (500 g )
1 rkl voita + ½ rkl öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl (hillo)sokeria

Halkaise sipulit ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi.
Pehmennä sipuleita öljy-voiseoksessa keskilämmöllä 20-30 minuuttia. Sekoittele välillä.

Mausta hilloke ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää etikka ja hillosokeri, hauduta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Tämä resepti puolestaan tarttui matkaan kevään Mondo Ruoka & Matka-lehdestä.


Mandariinisinappi
2 rkl mandariinihilloa
1 rkl dijonsinappia

Sekoita hillo ja sinppi keskenään. Maista, että happaman, suolaisen ja makean liitto on omaan suuhusi sopiva. Tämä yhdistelmä pujahti mieleen kesken puhelinkeskustelun Stockan Herkussa. Kiitos siskolle puhelintuesta. :)

Yhteistyössä Hellmann's