lauantaina, helmikuuta 23, 2013

Lindströmin pihvit, osa 3


Kuinka monta Lindströminpihvien ohjetta voi olla yhdessä blogissa? Minun mielestäni ei kahta ilman kolmatta. Tässä siis tämän talven versio, joka tehtiin meillä poron jauhelihasta.

Ohje on peräisin itse asiassa ihan loistavasta kirjasta Ruoasta viiniin, jossa perehdytään kyseisten asioiden yhdistelemiseen onnistuneesti. Viiniasia on Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin kynästä, reseptit Antti Vahteran, jota olen fanittanut lähestulkoon aina. Kirja on muutaman vuoden takaa, mutta todella ajaton sisällön ja reseptiikan suhteen. Suosittelen lämpimästi

LINDSTRÖMIN PIHVIT JA PAISTETTUA SIPULIA ANTTI VAHTERAN TAPAAN

600 g naudan paistijauhelihaa tai poron jauhista
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 kananmuna
3 keskikokoista etikkapunajuurta
1 silputtu sipuli
2 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa
voita

Kuullota silputtu sipuli pannulla vähässä voissa. Lisää sekaan sokeri ja jatka hetki paistamista. Jäähdytä.

Turvota korppujauhot tilkassa vettä. Raasta punajuuret raastimen hienolla terällä.

Lisää turvonneeseen korppujauhoseokseen jauheliha, raastetut punajuuret, mausteet ja kerma, sekoita hyvin. Lisää lopuksi sekaan kananmuna, sekoita. Mausta pippurilla ja suolalla. Tee pieni koepihvi, paista ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria, jos tarvetta.

Paista voissa paistinpannulla haluamasi kokoisia pihvejä.

Paistetut sipulirenkaat


4-6 keltasipulia
2-3 rkl voita
3 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa

Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Paista pannulla voissa sokerin kanssa kullankeltaisiksi ja pehmeiksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Nautiskele kukkismuusin kanssa. Perinteisempi vetäisee perunamuusin. Lasiin Mouton Cadet Rouge tai runsas toscanalainen Chianti. Miksi, lukaise kirjasta!

Note to self: Vaikka lindströmien mass vaikuttaa löysältä, se toimii hyvin ja on helppo muotoilla. Älä tingi kermasta äläkä suolasta. Ensi kerralla saatan lisätä tähän pienen tipan punaviinietikkaa, kaipasin ehkä ihan hitusen lisää hapokkuutta. Ja porin jauheliha ei tässä ole mitenkään välttämätön, peittyi hieman tuonne punajuuren alle.

Ja ne edelliset versiot aiheesta:
Lindströmin pihvit 1
Lindströmin pihvit 2