maanantaina, lokakuuta 22, 2012

Tummaa suklaata ja kirpeää puolukkaa



Kootut tunnustukset-postauksessa uhoilin tekeväni puolukka-mudcaken. Puolukka ja suklaa ovat muutenkin olleet tänä syksynä kovin houkuttelevia, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. En löytänyt oikein mitään hyvää lähestymiskulmaa tuohon mudcakeen, joten vaihdoin suunnitelmaa ja päätin tehdä browniesit.

Käytyäni merta edemmäs kalassa eli pyörin blogistaniassa reseptiä etsimässä päädyin sitten kuitenkin omaan blogiini tallennetuneeseen vadelma-brownies-ohjeeseen. Alkuperäinen resepti löytyy Pullahiiren leivontanurkasta. Vaihdoin vain vadelmat puolukoihin, helppoa kuin mikä. Sokerimäärä riitti ihan kevyesti puolukoillekin. Osan sokeristä voisi ehkä muuttaa tummaksi, saisi pientä lisäsyvyyttä makuun.



Matkalla uuniin! Taikina oli aika namia...

Muuten ei voi kuin sanoa, että tästä tuli ihan törkeän hyvää. Tumma suklaa ja puolukka vaan toimivat hyvin yhteen. Vetäistiin tätä kaverin kanssa aimo palaset vapaapäivän lounaan jälkkäriksi. Hyvällä omalla tunnolla vielä santsattiinkin pieni palaset, koska takana oli sentään tunnin juoksulenkki kirpeässä syyssäässä. Blogirealismia, mutta tällä kertaa ei inhorealismin hengessä. :)

SUKLAA-PUOLUKKABROWNIES

230 g 70% tummaa suklaata
115 g voita
300 g sokeria
5 munia
70 g vehnäjauhoja
70 g kaakaojauhetta
250g puolukoita

Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen.

Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten joukkoon.
Sekoita lulhossa vehnäjauhot sekä kaakaojauhe ja lisää  seos siivilän läpi voi-sokeri-kananmunavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa 30x20cm vuoka leivinpaperilla. Levitä vuoan pohjalle vadelmat ja niiden päälle browniemassa.

Paista 170 asteessa 25-30 min. Meillä paistoaika venyi noin 45-50 minuuttiin. Paistoaikaa taisi pidentää se, että puolukat olivat pakateesta ja uunivuokakin melko paksu eli vuoalla meni tovi uunissa ennen kuin se kuumeni.

Anna jäähtyä hyvin, mieluiten seuraavaan päivään. Brownies jää kosteaksi sisältä.


Aika tahmeaa ja puolukkaista. Mutta niin hyvää.

Tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa tai tee Jane Caronin alkuperäisestä reseptistä löytyvä vadelma / puolukka-mascarponevaahto ja tarjoile sen kanssa. Minä tarjoilin vaniljaisen kermavaahdon kera.