tiistaina, toukokuuta 08, 2012

Varhaiskaalisalaatti Chicling-tyyliin


Parsan ja uusien perunoiden lisäksi yksi ihanimmista alkukesän vihannesherkuista on varhaiskaali. Ihan vielä ei ole kotimaista tarjolla, mutta pahimpaan tuskaan ostin unkarilaisen. Varhaiskaali on vaan niin eri juttu, kuin syksyn kaalit, jotka toki ovat herkullisia omalla tavallaan. Niistä tehdään sitten vähän erilaista ruokaa.

Viehättävästä Chicling-blogista silmiin osui mukavan oloinen kaalisaalaatti, johon oman twistinsä toi mukaan murskattu keitetty kananmuna.  Kananmuna tuo makumaailmaan täyteläisyyttä ja salaattiin lisää ruokaisuutta. Jos voisin syödä kalaa, niin haluaisin tätä ehdottomasti savustetun kalan kaveriksi. Meillä tämä vedettiin ihan vaan lampaanjauhelihapihvien kanssa, tosi hyvää niinkin!


Varhaiskaalisalaatti Chicling-tyyliin

1 pieni varhaiskaali

Kastike:

1 purkki kermaviiliä (tai vastaavasti maustamatonta paksua jogurttia)
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä (meillä viime vuotisia pakastimesta)
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
tippa agavesiirappia, jos kaipaat pientä maun pyöristystä
suolaa ja mustapippuria

Aloita kastikkeesta.  Sekoita kastikkeen ainekset. Varsinkin kesämökillä voit hoitaa sekoittamisen ison kulhon pohjalla, säästät samalla kätevästi tiskiä! 

Napsi kaalista uloimmat lehdet pois, halkaise ja poista kovat kannat. Suikaloi kaali ohueksi.

Nosta kaali kulhoon kastikkeen päälle ja sekoita. Anna tekeytyä hetken viileässä, jos on aikaa. Tai nauti ihan heti kalan tai lihan lisukkeena. Tai sellaisenaan.