perjantaina, toukokuuta 04, 2012

Taiteilijan kurkkukeitto


Jääkaapissa ei tällä hetkellä ole mitään hävikkiruoka-ainesta, joten laitanpa jakoon tämän kivan keitona. Kyseessä on mukavan kevyt, mutta silti täyteläinen kurkkusoppa, jota nautittiin viime viikonlopun muuttotalkoissa. Lieneekö keski-ikäsitymisen merkki, kun muuttohommissa ei olekaan lähikebun pizzaa, vaan oivallista soppaa?

Meille  oli keitettyä soppaa valtava kattilallinen, eikä siitä juuri jäänyt jämiä seuraavaksi päiväksi. Epäluuloisimmatkin santsasivat. Kuva on taattua Nokian kännykameralaatua. Hieman kaipailen omenapuhelintani... :/

Ohje oli napsaistu Hesarista, josta on viime aikoina löytynyt muuten aikas kivoja juttuja! Jotenkin tämän keiton tarina sai erityisen hyvälle mielelle!

Heljä Liukko-Sundströmin rakas kurkkukeitto
4:lle alkuruuaksi tai 2:lle pääruuaksi

300 g naudan paistijauhelihaa
3 venäläistä suolakurkkua
1 tuore kurkku
3 isoa sipulia
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai vastaavasti fondia tai valmista lihalientä
2–3 valkosipulinkynttä

Tarjoiluun:
smetanaa

Leikkaa kurkut ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutio. Lisää liemeen sipulit ja kurkut ja keitä hiljaa poristen noin puoli tuntia.

Murustele raaka jauheliha keittoon. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Hauduta noin viisi minuuttia, jotta jauheliha kypsyy. Tarjoa keitto smetanan ja ruisleivän kanssa. Vinkki: Keitto vaan muhevoituu seuraavaan päivään, joten keitä iso kattilallinen. Tästä ei jää hävikkiä!