keskiviikkona, toukokuuta 02, 2012

Kampanjamatskua: Pinaattia, pastaa ja makkaraa


Yleensä viikonlopun ja erinäisten kinkereitten jäljiltä jääkaapissa lymyilee kaikenlaista ruokatavaraa, joille ei välttämättä ole oikein mitään selvää käyttösuunnitelmaa. Näin myös meillä. Niinpä olikin selvä homma lähteä mukaan Suolaa & Hunajaa-blogin Jonnan masinoimaan Hävikistä herkuksi-kampanjaan. Vaikka ei meillä mitenkään määrättömästi sapuskaa roskiin kanneta, niin skarpattavaa on aina.

Pizzan asema jämäruokien kuningattarena lienee kiistaton. Pizzaohjeota ehtikin jo muutama kollega postailemaan. Hyvä haastaja pizzalle tulee sekin saapasmaasta, nimittäin pasta. Molempien kuninkaallisten jämäruokien kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa, että vähemmän on enemmän. Eli älä tunge kaikkea mahdollista pataan samaan aikaan. Päivä se on huomennakin ja silloinkin on syötävä jotain.

Maanantai-illan jämäpasta tuoremakkarasta, pinaatista ja paprikasta

2:lle nälkäiselle

pieni tilkka öljyä paistamiseen
1 pieni sipuli
pieni nippu kevätsipulia
(muutama kynsi valkosipulia)
1 punainen paprika
muutama kirsikkatomaatti
2-3 tuoremakkaraa
rasiallinen tuoreita pinaatinlehtiä
liraus valkoviiniä, valkoista balsamicoa tai punaviinietikkaa
mustapippuria, suolaa
kuivattua timjamia ja basilikaa

Lisäksi:
80 g kuivapastaa

Laita pastavesi kiehumaan.

Silppua sipulit, paloittele makkara, viipaloi paprika ja huuhtaise pinaatinlehdet. Kuumenna ihan pieni tilkka öljyä paistinpannulla ja kuullota ensin sipulit. Lisää sitten pannulle makkarat ja anna niiden ruskistua. Laita pasta kiehumaan ja keitä se al dente ja huuhtele.
Lisää mukaan paprikat, jatka paistamista. Mausta yrteillä.

Kun pasta on valmista, lisää panulle pinaatinlehdet ja liraus viiniä. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku. Lisää mukaan pasta ja pyöräytä sekaisin. Tarjoile parmesanraasteen kera, jos jääkaapistasi sattuu sellaista löytymään. Raejuustokin menettelee.