lauantaina, huhtikuuta 28, 2012

Munavinegretti parsalle



Parsajutut jatkuvat!
Olen tunnetusti hapokkaiden makujen ystävä, joten en malttanut olla kokeilematta tätä kutkuttelevan kuuloista kastikevaihtoehtoa parsalle. Resepti osui silmiin viime viikolla ilmestyneestä Mondo Ruoka & Matka-lehdestä. 

En muuten ole suuren suuri perinteisen, maitopohjaisen munakastikkeen ystävä, mutta tämä etikkainen versio sopi loistavasti suuhuni. Nopea, helppo ja herkullinen kastike parsalle vaikkapa Vapun brunssipöytään!

Munavinegretti
neljälle

4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1-2 salottisipulia
kourallinen lehtipersiljaa
2 rkl karkeaa dijonsinappia
1 dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
mustapippuria ja suolaa

Paloittele kananmuna ronskisti. Hienonna sipuli ja lehtipersilja.

Yhdistä kulhossa sipuli, persilja, sinappi, etikka ja öljyt. Sekoita lopuksi joukkoon kananmunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.

Tarjoile munavingretti huoneenlämpöisenä kypsennetyn parsan kanssa. Sopii myös muiden vihreiden kasvisten, esim. purjon tai neulapapujen keralle.

Note to self:
Meillä ei ollut karkeaa sinappia, joten se korvautui 1 rkl tavallista dijonsinappia. Lisäsin vinegrettiin myös 1 rkl hienonnettuja kapriksia. Makua pyöristin hieman tummalla muscovadosiirapilla