sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Vaalikahvit ja perunaleivokset


Kuten uhkailinkin, viime viikon kriisituotokset päätyivät tänään perunaleivoksiksi. Otin vinkkejä Aleksilta, surffasin siellä ja täällä ja tällaisiin päädyin. Näihin ei liene mitään yhtä ja ainoaa oikeaa ohjetta. Mainio ohje, johon  voi upottaa oikeastaan mitä vaan leivonnaisen jämää, hilloja, suklaata ja mitä nyt kaapeista sattuu löytymään.

Ja kylläpäs kelpasi juoda vaalikahvit perunaleivosten kera!

Ruuneperiläiset perunaleivokset

Noin 16 kpl

300g runebergintorttuja
120 g tummaa suklaata
50 g voita
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl kahvilikööriä (tai 2 rkl rommia)
1 dl tomusokeria
0,75 dl luumuhillon jämät, lisäksi vadelmahilloa

Pinnalle:
Tummaa kaakaojauhetta, suklaarouhetta tai suklaaströsseleitä

Sulata suklaa ja voi varovasti kattilassa. Hienonna ruuneperit tai kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama kierros. Homman voi hoitaa myös kulhossa ja sekoittaa suklaa-voiseoksen massaan käsin. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja likööri (Myös rommi käy hyvin, mutta lisää varovasti!). Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.

Vetäise käteen kertakäyttöiset keittiöhanskat, koska hanskat kädessä muotoiluhomma sujuuu helpommin. Pyörittele massasta soikuoita tai pyöreitä leivoksia. Kieritä leivokset, kaakaojauheessa, suklaaströsseleissä tai suklaarouheessa tai dippaa pallerot sulaan suklaaseen ja nosta paperivuokiin. Paina veitsellä kaksi tai kolme viivaa leivoksen pintaan. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista. Koristele tomusokerilla.
Herkkuja!