sunnuntaina, lokakuuta 16, 2011

Vaniljainen omenapiiras


Pihatöiden, siivoamisenja ruoanlaiton lomassa oli pakko pyöräyttää pari omenapiirakkaa. Ihan silkasta tekemisen riemusta! Ohje Kinuskikissalta.

Ja valokuvaakin on ihan stailattu omenoilla. Ohhoh!


Vaniljainen omenapiiras

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Omena-vaniljatäyte:
450 g omenoita (n. 4 omenaa)
397 g kondensoitua maitoa
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
kanelia

Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi kuivat aineet sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Tai hae kaupasta valmis piirakkapohja. koska vieraat ovat melkein jo ovella. Meillä käytettiin Myllyn parhaat kauramuropohjaa.

Jos olet oikein viitseliäs niin kuori omenat. Minä en oikein kotimaisista ompuista edes raatsi kuoria poistaa. Poista kuitenkin kodat ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele kauniisti vuokaan.

Sekoita kondensoitu maito, maito ja munat keskenään. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan omenoiden päälle. Vaniljatangon sijaan käytin itse vaniljajauhetta. Ripsauta päälle kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla tai leivinpaperilla, kun se on saanut kevyesti väriä.