lauantaina, heinäkuuta 23, 2011

Helleherkku: limetti-mascarponejäätelöViimeviikon kyläpaikassa oli käytössä jäätelökone. Pakkohan sitä oli testata! Kirjasta nimeltä Jäätelö, täydellinen nautinto, löytyi houkutteleva ohje limetti- mascarponejäätelöön.

Jäätelön rakenteesta tuli aika tiukka, voi olla että perinteisempi massa kanamunineen olisi antanut pehmeämmän rakenteen. Joka tapauksessa tämä valmistui helposti ja nopeasti ja lopputulos oli raikkaan makuista ja viilentävää. Toisethan nautti tämän kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kanssa, ettei olisi niin kirpeää... Makuasioita. :)

Limetti-mascarponejäätelö


1,5 dl vastapuristettua limemehua (n. 4 limeä)
500 g mascarponea
175 g tomusokeria
1,5 dl kermaa

Purista limemehu ja sekoita se mascarponeen. Siivilöi päälle tomusokeri. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä se mascarponemassaan. Laita massa jäätelökoneeseen ja tee jäätelöksi koneen ohjeiden mukaan.

Jos käytössä ei ole jäätelökonetta niin pakasta masacarponemassaa kulhossa ilman kantta 1-2 tuntia, kunnes massa alkaa kovettua reunoista. Sekoita haarukalla tai yleiskoneessa tasaiseksi. Sekoita (jääkaapissa pidetty) kermavaahto joukkoon. Laita jäätelö takaisin pakastimeen 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovettunut. Jos säilytät jäätelöä pitkään, muista peittää astia.

P.S. Glukoosia ei ollut saatavilla tähän hätään. Laukkasin läpi useamman apteekin ja ison megamarketin, isossa itäsuomalaisessa kaupungisssa!