lauantaina, tammikuuta 22, 2011

Salaattiyllätys pinaatista, avocadosta ja granaattiomenastaYleensä, kun menee perjantai-iltana ruokakauppaan ilman minkäänlaista suunnitelmaa tai ajatusta illan menusta ei lopputulos voi olla kovin kaksinen. Vaan joskus, ihme kyllä, sattuu ihan puolivahingossa keräämään mukaan raaka-aineita, joista sitten syntyykin ihan mielettömiä yhdistelmiä.

Tämä lisäkesalaatti syntyi juurikin puolivahingossa, Hereford Entrecôten lisukkeeksi. Antti oli ihan tautisen hyvää ja salaatti todellakin yllätti: Kaunista, raikasta, pehmeää, rouskuvaa, kirpeää ja täyteläistä samassa paketissa. Mitä muuta voisi oikeastaan toivoa? Varsinkin, kun talviset salaatit ovat yleensä, noh, sitä mitä ovat. Kelmeitä ja mauttomia.

Salaatti katosi kulhosta nopeasti, ennen kuvallista todistusaineistoa. Mutta toisen puolikkaan granaattiomenasta kopistelin aamujugurtin seuraksi. Ei hullumpaa hunajan ja jauhetun vaniljan keralla!

Lähinnä herää kysymys, että miten mä en ole kokeillut tätä aiemmin? Granaattiomenaakin on tullut syötyä lähinnä vaan jossain leivonnaisissa, jossa sitä on ollut koristeena. Mitähän muuta siitä voisi oikein kehitellä?

Tähän täytyy todeta kuitenkin, että jollekulle tämän yhdistelmän toimivuus on varmaan ihan itsestäänselvyys. Mulle ei, ja siksipä jaksan tätä hehkuttaa. :)

Salaatti pinaattista, avocadosta ja granaattiomenasta

1 pussillinen luomu baby pinaattia (pienilehtistä, mehukasta ja mietoa)
1 luomu avocado
1/2 luomu granaattiomenan siemeniä

Salaatin kostukkeeksi:
oliiviöljyä
luomu sitruunan mehua
suolaa ja pippuria myllystä

Pese ja linkoa pinaatti, kumoa salaattikulhoon. Kuori, halkaise ja viipaloi avocado. Pirskottele päälle vähän sitruunamehua, ettei avocado tummu. Halkaise granaattiomena ja kopistele sen siemenet lusikalla erilliseen kulhoon. Varo roiskeita. Mausta pinaatti öljyllä, sitruunamehulla (tai valkoisella balsamicolla), suolalla ja pippurilla. Lisää kulhoon avocado ja granaattiomenen siemenet. Tarkista maku ja säädä kohdilleen tarvittaessa.

Note: salaatti toimisi varmasti myös vuonanakaalista. Salaattia voisi höystää myös parmessanilastuilla, jos muissa lisäkkeissä ei ole juustoa.

Miten ne ovatkin niin kauniin värisiä?

P.S. Ready-to-eat-avocadoa luomuna ja luomu granaattiomenaa sekä baby pinaattia löytyi Anton & Antonista. Mistäpä muualtakaan... Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos. Se nyt vaan sattui olemaan matkan varrella paremmin kuin kauppahalli tai Stockan herkku.