torstaina, tammikuuta 06, 2011

Kaffel Turus


Joulun jälkeisellä lomaviikolla tuli piipahdettua Turussa pikaisesti. Lähinnä siis kahvikupillisen ja lounaan verran. Kahvi olikin todella hyvää ja lounaspaikka erittäin sympaattinen.

Syksyn aikana on korviini kantautunut hehkutusta Turun kahvipaahtimon kahveista. Saimme taannoin myös pienen maistiaispussin ja nyt vihdoin kävimme paikan päällä kahvittelemassa asian ytimessä, Café Artissa. Muutama muukin turkulainen ravinteli näköjään muuten käyttää "paikalliskahveja", mm. Ruokahommissa hehkutettu Bossalina "!

En halua listata tähän kaikkia mahdollisia ylisanoja, mutta yksinkertaisesti: mielettömän hyvää kahvia. PK-seudulta tätä kahvia on vaikeampi saada, mutta Kalliossa kahvila Sävy käyttää Turkulaisten kahvia. Kannattaa poiketa, jos osuu kohdille. Tai no, tämän takia kannattaa jo vähän matkaillakin.

Café Artin herkut: Mustikka-juustokakku, Irish Cream-kakku ja konjakkitryffeli.


Näiden kahvien tuoreus on muuten jotain ihan omaa luokkaansa. Paahtopävän voi tsekata kahvin pakkauksesta. Ostamani kahvi oli paahdettu ihan muutamia päiviä ennen ostohetkeä. Kahvia voi ostaa joko papuina tai jauhettuna. Pakkauksessa kerrotaan myös parasta ennen päivä, eikä se tosiaan ole missään 2 vuoden päässä...


Turku-lounas nautittiin kortteliravintola Kertussa, joka oli vallan sympaattinen ja reipas tapaus. Ei mitään turhaa konstailua, hienostelua tai kikkailua vaan selkeää ja simppeliä kotiruokaa ja runsaasti! Kaalikääryleet olivat mainiot, salaattipöytä runsas ja lounaan hinta todella maltillinen 8,80e, jolla sai siis ihan kaikkea. Minulle maistui kaalikääryleet ja Miespuolinen mutusteli lasagnea.

Lomapäivän kunniaksi olisi voinut toki kulautta lasin lounasviiniäkin. Edullisin viinilasillinen maksoi nimittäin 2,40e... Iltalistalla näytti olevan pastaa, leipiä ja mojovan oloisia burgereita. Jos olisin Turussa viikonloppuna niin sunntaisin ehdottomasti Kertun hampurilaisibuffaan, jota tarjoillaan viikonloppuisin. Tarkat ajat kannattaa tarkistaa Kertun sivuilta!

Niin että käykää Turussa!
(No juu, olihan sieltä kiva palata takaisin kotiin Kirkkonummelle!)