keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009
Pientä suolaista glögille: paahtopaistiwräpit
Isänmaallisista itsenäisyyspäivän Tex-mex iltamista oli jäänyt muutama orpo tortillalätty kaapinpohjille kuleksimaan. Niistäpä syntyikin oivat suolapalat iltagögin seuraksi. Ja pakko antaa hyvää palautetta Pirkka Parhaat-sarjan paahtopaistille, joka oli ihan oivaa ollakseen tämän lajin valmiiksi pakattua leikkelettä eikä suinkaan irtotiskistä saatika omasta uunista.
Joulun jälkeenhän nämä voisi modata kalkkuna/kinkkuwräpeiksi.
Paahtopaisti-avocadowräpit
Tuorejuusto-avocadotahna:
200g maustamatont tuorejuustoa
3 tl vihreää yrttimaustettua Dijon-sinappia
1 avocado
muutama tippa tabascoa
sitruunamhua
suolaa ja pippuria
Lisäksi:
Paahtopaistiviipaleita
Salaattia
Mozzarellaa
tuoretta kurkkua viipaleina
vihreää paprikaa ohuina suikaleina
5-6 täysjyväistä tortillalettua, tai jos haluaa wräppinsä runsaammalla täytetahnalla, niin näitä tulee nelisen kappaletta.
Sekoita tuorejuuston sekaan vihreä sinappi sekä mausteet ja sitruunamehu. Kuori ja kuutioi aocado pieniksi paloiksi ja lisää tahnaan. Tarkista tahnan maku. Levitä tortillalätylle tahnaa (ei kannata ihan reunaan saakka, turuislee muuten käärittäessä) ja lataa lettu salaatilla, paahtopaistilla ja vihanneksilla. Kääräise rullalle, leikkaa haluamallasi tavalla ja nautiskele.
Note to self: ihan pieneksi hienonnettu sipuli ja yrtit sopisivat tahnan sekaan mainiosti.