sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Namikakku: Kinuski-suklaapiiras


Kotona ei ole tänä viikonloppuna ehditty syömään muuta kuin aamiasta. Olemme kovasti viihtyneet vieraissa pöydissä, kiitos isännille ja emännille!

Pikkujouluhenkisellä tädin sunnuntailounaalla oli rusakkokäristyksen jälkkärinä siskon tekemää "karkkipiirasta". Herkku on niin käsittämättömän makea, ettei sitä pysty syömään kuin ihan pikkiriikkisen palan. Ja kaloreita nolla... Joten pakkohan se on tänne muistiin kirjata.

Ohje oli kuulemma bongattu suht uutukaisen mustapippuri.fi-sivuston joululehdykästä ka sivustoltakin se jo löytyi. Resepti toimii muutoin oikein mainiosti, mutta pohjan rasvan määrää (alkup. 60g) kannattaa hieman nostaa, jolloin pohja ei ole ihan niin herkästi murenevaa sorttia. Kirjaankin tähän siis 75g voita keksipohjaan.

Tätä oli muuten hieman haasteellista leikata. Kinuskitäyte oli melkoisen tahmeaa. Vinkkejä leikkaamisen helpottamisesta otetaan vastaan!

Kinuski-suklaapiiras
10:lle

Pohja:
75 g voita
4 dl murskattuja Digestive-keksejä
3 rkl kaakaotomusokeria

Kinuskitäyte:
400 g makeutettua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
75 g voita
1 dl ruokotomusokeria

Suklaatäyte:
200 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl tummaa muscovadosokeria
40 g voita

Koristeluun:
suklaamakeisia tai rouhittua suklaata, kermavaahtoa


Sulata voi. Sekoita keksinmurut, kaakaotomusokeri ja sulatettu voi keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Sekoita maitotiiviste, voi ja tomusokeri teflonpinnoitetussa kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kiehauta ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä 5-8 minuuttia kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoista. Varo, ettei seos pala pohjaan. Anna jäähtyä hieman. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Pidä jääkaapissa, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Murra suklaa ja sekoita se kerman, muscovadon ja voin joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kaada täyte piiraspohjan kinuskitäytteen päälle. Laita piiras jääkaappiin. Koristele juuri ennen tarjoilua.