keskiviikkona, joulukuuta 24, 2008

Päärynäglögi


Tämän glögin juju on itsekeitetyssä mausteliemessä. Liemen resepti on peruja lapsuuden kodin joulun vietosta ja alkuperäisresepti on Valion Joulukirjasta, kultaiselta 80-luvulta.

Vaalea päärynäglögi

5 dl päärynämehu
1 dl maustelientä
Xanté päärynäkonjakkia mausteeksi
manteleita
rusinoita

Kuumenna glögi höyryäväksi ja tarjoa manteleiden ja rusinoiden kanssa.

Glögin mausteliemi

1 l vettä
2 palaa inkivääriä
2 kanelitankoa
40 kokonaista neilikkaa
2 rlk kokonaista kardemummaa
2 dl rusinoita

Keitä mausteita vedessä noin tunti. Jäähdytä ja siivilöi. Säilytä kylmässä. Tätä peruslientä voi varioida mukavasti eksoottisemmaksi esim. tähtianiksella, pitkillä jaavanpippureilla ja Feve de Tonga-mausteella. (Siskon vinkki)

Kuusentuoksuista ja Piparinmakuista Joulua!