Tämän glögin juju on itsekeitetyssä mausteliemessä. Liemen resepti on peruja lapsuuden kodin joulun vietosta ja alkuperäisresepti on Valion Joulukirjasta, kultaiselta 80-luvulta.
Vaalea päärynäglögi
5 dl päärynämehu
1 dl maustelientä
Xanté päärynäkonjakkia mausteeksi
manteleita
rusinoita
Kuumenna glögi höyryäväksi ja tarjoa manteleiden ja rusinoiden kanssa.
Glögin mausteliemi
1 l vettä
2 palaa inkivääriä
2 kanelitankoa
40 kokonaista neilikkaa
2 rlk kokonaista kardemummaa
2 dl rusinoita
Keitä mausteita vedessä noin tunti. Jäähdytä ja siivilöi. Säilytä kylmässä. Tätä peruslientä voi varioida mukavasti eksoottisemmaksi esim. tähtianiksella, pitkillä jaavanpippureilla ja Feve de Tonga-mausteella. (Siskon vinkki)
Kuusentuoksuista ja Piparinmakuista Joulua!