maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Arki-illan feta-pinaattispagetti


Pikainen arkipasta maanantai-iltaan, pitäähän tänne blogiin saada välillä jotain oikeaa ruokaakin eikä pelkkiä omenapiirakoita... Tämän tyyppisiä pastoja on varmaan Blogistania pullollaan mutta eiköhän vielä yksi mahdu mukaan. Pinaattia tulee vielä kasvimaalta reilusti, joten sitä on kaapissa vakiovarusteena, siitä siis innoitus tähän pastaan. Oliiviöljy pyöristää mukavasti makua ja suutuntumaa, varsinkin jos on sattumoisin käyttänyt kevytvesiota fetajuustosta...

Feta-pinaattispagetti

200g tuoretta pinaattia
1 iso sipuli
muutama valkosipulin kynsi
liraus sitruunamehua (ja liraus valkoviiniä)
fetajuustoa
oliiveja
limellä maustettua oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
silputtua basilikaa
parmesaanilastuja
Täysjyvä spagettia

Laita pastavesi kiehumaan. Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla öljytilkassa. Huuhdo ja revi pinaatinlehdet. Laita mukaan pannulle pöhisemään. Laita pastat kiehumaan. Mausta sitruunamehulla ja halutessasi viinillä. Kun pinaatti on hieman kypsynyt, kippaa sekaan fetajuusto ja oliivit. Mitä maukkaampaa fetaa, sitä vähemmän sitä oikeastaan tarvitsee. Tuli taas todettua, että ei tuo kevytfeta ole oikein mistään kotoisin ruuanlaitossa, noin makunsa puolesta nimittäin: Vähän hapanta, suolaista ja siinä se. Ei mikään elämys... Valuta spagetti ja sekoita se feta-pinaattiseoksen joukkoon ja laita sekaan vielä silputtua basilikaa. Lappaise lautasille, lorauta päälle lime-oliiviöljyä, rouhaise suolaa ja pippuria sekä ropsi vielä parmesaanilastuja.