maanantaina, kesäkuuta 02, 2008
Vielä riittää parsaa
Parsakauden loppu alkanee kohta häämöttää ja uudet perunat ovat nyt the sesonkiherkku. Tässä vielä yksi parsasalaatti, tällä kertaa parmankinkun ja tortellinien kera. Tykkään jostain kumman syystä käyttää ruokaisemmissa pastasalaateissa täytettyjäa tuorepastoja. Ehkä ne tekevät salaatista jotenkin näyttävämmän näköisen.
Pastasalaattia, parmankinkkua ja parsaa
1 nippu parsaa
1 paketti parmankinkkua
1 paketti tortellineja (parmankinkku-parsatäytellä)
1 ruukullinen salaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
pinjansiemeniä
parmesaania lastuina
yrttiöljyä
(basilikaa, persiljaa, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja sitruunamehua)
Käsittele ja kiehauta parsat napakan kypsiksi suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja keitä samassa vedessä pasta ohjeen mukaan. Tee salaatista peti vadille ja pilko mukaan kirsikkatomaatit. Pyöräytä yrttiöljy sauvasekoittimella. Pilko parsat mukaviksi suupaloksi, ota niput talteen. Sekoita parsan palat ja pasta sekä liraus yrttiöljyä kulhossa ja heivaa seos salaattipedille. Asettele parsannuput ja parmankinkku taiteellisesti pastan joukkoon. Lisä päälle Bamixilla pöräytettyä yrttiöljyä, parmesanlastuja ja pinjansiemeniä. Tarjoile leivän ja viinin kera, mieluiten perjantai-iltana ilta-auringon paisteessa ja hyvässä seurassa.