maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Kesäinen kukkakaali-omenasalaatti


Jussit on juhlittu ja vielä muutama viikko pitäisi puurtaa sorvin äärellä ennen kesälomaa. Tai mitä lomaa se oikeastaan onkaan, kun opintojen viimeinen rutistus pitäisi saada johonkin järkevään jamaan ensimmäisten lomaviikkojen aikana. No, ainakin voi keskittyä yhteen asiaan ja kirjoittaa päiväsaikaan, eikä vain iltaisin. Että onhan se lomaa siinä mielessä. Ja aion kyllä pitää ihan oikeaa lomaakin edes muutaman viikon!

Juhannuksen muonitus oli suurelta osin sitä tuttua ja turvallista. Grillausta, uusia perunoita, lettuja, raparperikakkua ja siihen tapaan. Vaan olipa äitiliini bongannut uuden, kivan salaattiohjeen Kodin Kuvalehdestä. Näin se suurin piirtein meni:

Kukkakaali-omenasalaatti

1 kukkakaali
2 vihreää omenaa
2 prk ranskankermaa (à 200g)
2-3 rkl dijon-sinappia
reilusti tilliä (ainakin sellainen 1/2dl)

Pilko kukkakaali ja omenat pieniksi paloiksi. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä ne kukkiksen ja omenan kanssa. Anna maustua hetken ja tarjoile grillimuonan lisäkkeenä. Jos haluat keventää kastiketta niin voit vaihtaa ranskankerman vaikkapa kermaviiliin. Vaikka ihanan täyteläistä tuli näin, omena ja dijon kun ovat kuitenkin aika kirpsakoita kavereita, ranskankerma pehmensi mukavasti.