sunnuntai, huhtikuuta 27, 2008

Minipannareita aamiaisella


Aurinkoinen sunnuntaiaamu alkoi maitokahvilla, Hesarilla ja näillä pienillä ihanilla pannareilla. Idea ja resepti on joskus taltioitunut mieleen Lettupannu-blogista. Mansikkasosetta ei tällä kertaa ollut (kesän mansikkasato on jo kadonnut pakastimesta aikaa sitten) vaan kyydittäjinä toimivat kirsikka- ja mansikkahillot. Kerrassaan mainioita ja muffinssvuoalle oli taas käyttöä, minipannarit olivat söpöjä!

Pienet pannukakut

12 kpl

2,5 dl rasvatonta maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai jotain muuta maustetta maun mukaan: kardemummaa, kanelia...
pieni hyppysellinen suolaa
pieni loraus rypsiöljyä
vuokien voiteluun leivontaan sopivaa margariinia tai voita

Vispaa maidon joukkoon jauhot. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput aineet, ja jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi. Voitele 12 muffinssin muffinssivuoka, ja lämmitä uuni 200C. Jaa taikina vuokaan, pistä uuniin. Anna pannareiden paistua reilu 20 min - puolisen tuntia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi mansikkasoseen tai hillojen kanssa. Jos haluat herkutella ihan hillittömästi niin nokare jäätelöä tekee herkkuhetkestä ihan taivaallisen.