tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Pirteä salaatinkastike


Pienoisen blogihiljaisuuden jälkeen kokkailu käynnistyy hieman natisten... Kun viikonloputkin ovat menneet töissä niin kokkausrintamalla on ollut melkomoisen hiljaista. Aurinkoinen ilma innoitti kuitenkin toteuttamaan iltapalasalaattiin jotain muuta kastiketta, kuin sitä vakivinaigrettea. Ohje bongautui Ruokatorstaista, joka on kyllä mitä mainioin opus!

Pirteä salaatinkastike

1 dl öljyä
1/2 paprika (meillä keltaista)
1/2 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1,5 rkl ketsuppia
1/2 rkl sinappia
1/2 tl kuivattua basilikaa
1,5 rkl viinietikkaa
1/2 rkl sokeria

Soseuta jonkinsortin bamixilla ensin paloiteltu paprika, silputut sipulit, ketsuppi ja sinappi. Kapeahko astia soveltuu tähän parhaiten. Lisää sitten mausteet ja kaada lopuksi öljy kapeana nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Kastiketta tulee noin muutama desi, riittää maustamaan monet raasteet ja salaatit. Säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin viikon verran, jos säilyy. :)