lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Kauppapäivän kana suklaapastallaTänään on urhoollisesti luuhattu läpi suuri osa pääkaupunkiseudun huonekalukaupoista. Ostokset olivat vain niitä tarpeellisia, mopo pysyi siis hyvin hanskassa. Urhoollisuuteni ja yhdeksän tunnin ahkera shopittelu palkittiin, saimme illaksi ruokavieraita, jotka itse laittoivat ruuan. Kerrassaan loistavaa, kiitos kauppaluuta-kokeille!

Illan pääkokki uitti kanat sitruunassa ja kermassa timjamin höytämänä. Tuhdinraikasta pakkaskelin soosia siis. Pastanvirkaa hoiti uteliaisuudesta hankittu suklaapasta, (hankintapaikkka Stockan Herkku) joka lähinnä tuoksui hennosti suklaalle ja pääasiassa vain näytti hauskalta. Mutta toimitti kuitenkin hiilarin virkansa hienosti.

Kuvassahan tuo kana näyttää enenmmänkin sinappikanalta mutta maku oli kyllä ihanan raikas ja sitruunainen.

Kanaa sitruunan ja timjamin kera

4 broilerin rintafilettä
1 valkosipuli viipaloituna (yksikyntinen)
öljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
2 dl kermaa
1 rkl karkeaa dijon-sinappia
1 rkl kasvisfondia
1 rkl hunajaa
3/4 ruukkua timjamia hienonnettuna
mustapippuria ja suolla
persiljasilppua

Paista kanat ja valkosipuli öljyssä padassa tai kasarissa. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste ruskistetun kanan päälle ja anna porista hetki. Lisää sekaan kerma, sinappi, fondi. Makeuta seosta hunajalla ja anna porista. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista ja säädä maut, ja ropsauta päälle vielä silputtua persiljaa väriksi. Tarjoa pastan kera.