maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Juustoinen suppilovahverokeitto


Soppakellarin keittiöhuushollaus totetustasolla on varsinkin arkisin useimmiten meikäläisen kontolla. Toisinaan Miespuolinen kuitenkin yllättää. Tämä oli sellainen yllätyssoppa, materiaalina oli itse kerätyt suppikset. Ohjetta on katsottu mainiosta Ruokatorstai-opuksesta. Tuloksena oli oiva ja kevyehkö keitto, joka teki arkisesta lounastunnista pientä juhlaa.

Sulatejuustolla ryyditetty suppilovahverokeit
to
1 litra suppilovahveroita
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
3-4 (yli)kypsää tomaattia
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai sopiva määrä fondia
100g maustamatonta sulatejuustoa
2 rkl maizenaa
1 dl maitoa (juhliin kermaa)
suolaa ja mustapippuria
persiljaa

Hienonna sienet ja sipulit ja kuullota niitä öljyssä tovi. Pata tai paksupohjainen kattila on paras välen tähän. Kuutioi tomaatti ja lisää kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio tai fondi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sulatejuusto ja anna porista noin 20 minuuttia. Sekoita maito ja maizena, suurusta keitto, keitä hetki ja tarkista maku. Koristele hiennonetulla persiljalla ja tarjoile hyvän keivän kera.