tiistaina, heinäkuuta 17, 2007

Kesän ekat omat perunat


esän ehdottomia tähtihetkiä on se, kun omalta perunamaalta saa kaivaa ensimmäiset omat perunat. Kuori irtoaa pienellä hipaisulla ja voi sitä makua! Tillipuskasta käydään aina sipaisemassa tukko tilliä mukaan kattilaan. Ja keittokattila on aina suuri, niin että seuraavana päivänä voi taikoa vaikkapa pyttipannua.


Pyttipannu uusista perunoista

kesäsipulia varsineen

kesäporkkanaa

paketti pekonia

palvikinkkua

naudan ulkofilettä kypsänä (tähde edelliseltä illalta)

kypsiä uusia perunoita

lehtipersiljaa

suolaa ja pippuria


Paistele pieneksi kuutioitua porkkanaa öljyssä, lisää sipulit ja pekoni. Lisää hetken kuluttua loput lihat ja kypsät perunta pilkottuna. Paista rapeiksi ja mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja lehtipersiljasilpulla. Tarjoile kera sinapin, ketsupin ja huurteisen oluen tai maitolasillisen.