torstaina, heinäkuuta 12, 2007

Evästystä retkelle – Pannaripizza



Tänä kesänä on löytynyt uusi harrastus, melonta. Vie muuten kummasti aikaa iltaisin juurikin keittiöpuuhilta. Mutta aivan mahtavaa silti! Melontaretkellähän hyvät eväät ovat homman a ja o. Tätä pannaripizzaa tein erästä retkeä silmällä pitäen. Retki karahti tosin kiville erittäin sateisen ja tuulisen sään takia mutta pannari maistui silti. Erinomainen myös kesämökin iltapalaevästyksenä.

Ohjetta katsastelin sivusilmällä RuokaPirkasta, omaan makuun sovellettuna. Idea on ihan hauska, oikotie onneen, todella nopea ja helppotekoinen pikkusuolainen. Ei tarvitse pizzataikinaa kaulita mutta eihän tämä siis pizzaa kuitenkaan ole. Hyvää silti.

Pannaripizza

riittää 6 retkeilijälle

Pannukakku:
7 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

3 kananmunaa

1/2 tl suolaa

Täyte:
1 tlk (420 g) tomaatti-basilikapastakastiketta

200 g palvikinkkua

1 tölkki persikoita

2 tomaattia

1 pss homejuusto muruina

1 ps (150 g) maukasta juustoraastetta

Mustapippuria myllystä

Koristeeksi:
Rucolaa (jota kaapistani ei tosin tällä kertaa löytynyt. Mutta maistuisi varmasti oivalle!)

Sekoita pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 15 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Levitä pannukakun päälle pastakastike, suikaloitu kinkku, valutetut ja pilkotut persikat ja tomaatit. Rouhaise päälle pippuria myllystä. Ripottele pinnalle juustot. Paista vielä 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Koristele pannaripizza rucolalla ennen tarjoamista.