maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Sunnuntai-illan salaatti


Sain vinkin tästä salaatista siskolta, joka oli törmännyt vähän tämän tapaiseen eräillä kevään kekkereillä. Sopi mainiosti nopeaksi iltapalasalaatiksi, ei tosin ehkä niin kovin kevyttä. Mutta hyvää kuitenkin. Toimii hyvin myös lounasruokana.

Salaatti tortellineista

paketillinen "tuore"tortellineja
kurkkua
kesäsipulia varsineen
aurinkokuivattua tomaattia
oliiveja
Riitan Herkun mozzarellapalloja öljyssä
rucolaa
tuoretta basilikaa silputttuna
tuoretta persiljaa silputtuna
valkoista balsamicoa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
pinnalle paahdettua sipulia

Keitä tortellinit ohjeen mukaan ja jäähdytä. Silppua muut ainekset, sekoita kastike mozzarellapurkin öljystä, valkoisesta balsamicosta, suolasta ja pippurista. Sekoita ainekset ja lorauta kastiketta päälle. Purista joukkoon vielä sitruunamehua. Tarkista ja säädä makua tarvittaessa.

Ensi kerralla lisäisin tähän ihan ehdottomasti kirsikkatomaatteja. Kokeilla voisi myöskin pekonimuruja. Tai mozzarellan voisi korvata savukalalla ja avocadolla.

Tortellinin syntyyn muuten liittyy muutamia mystisiä tarinoita. Yhden tarinan mukaan tämän pastanyytin mallina oli Venuksen napa ja toisessa kerrotaan insproivan navan kuuluneen neidolle nimeltä Lucrezia Borgia. Yhtä kaikki parhaat tortellinithan syntyvät kotikeittiöissä mutta toisinaan sitä joutuu kiireinen nykynainen turvautumaan näihin valmistortellineihin.