tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Reikäpään kokin kanaviritys




Että voi ihmisellä toisinaan olla huono muisti. Kaupasta piti ostaa kaksi asiaa, niin eiköhän se toinen sitten kuitenkin unohdu. Lisäksi unohtuu oman maustekaapin sisältö ja reseptikin on alunperin luettu vähän sinne ja päin. Että mitähän tästäkin taas kerran tulee?

Tässä resepti alkuperäisasussaan, tämän mukaan homman siis piti tällä kertaa mennä:

Normandialainen siiderikana

4 kananrintapalaa
voita
1 sipuli
2,5dl omenasiideriä (puolimakea)
80g herkkusieniä
2 dl kuohukermaa
2 omenaa
2 rkl persiljaa
suolaa ja pippuria

Ruskista kananrintoja voissa kannellisessa paistinpannussa. Kun kanat ovat saaneet väriä, pienennä lämpöä ja lisää sipulisilppu pannulle. Hauduta niin että sipuli on läpikuultavaa.
Lisää siideri. Hauduta kannen alla 10min.
Laita kerma ja sienet joukkoon. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Nosta kanat pois ja lisää lämpöä levylle. Anna kastikkeen kiehua kokoon pari minuuttia.
Poista omenista siemenkodat mutta älä kuori. Leikkaa 1 cm viipaleiksi. Ota toinen pannu ja lämmitä kuumaksi. Ruskista viipaleita tilkassa öljyä minuutti per puoli.
Heitä kanat vielä kastikkeeseen lämpenemään. Nosta tarjolle. Kaada kastike päälle ja koristele omenan viipaleilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten kanssa

Meillä meni sitten kuitenkin tähän tapaan:
Siideri ei tosiaan ollut puolimakeaa vaan kuivaa. Eipä haitannut, makeutta saa aina tarvittaessa lisää. Omenat unohtui kauppaan, eipä sitten ollut niitäkään. Olisin halunnut maustaa soosia rakuunalla, sekin oli maustekaapista loppu, korvasin timjamilla ja lorautin sekaan myös tilkan kanafondia. Lopputulos oli kuitenkin oikein maukas, tarjoiltiin meillä riisin kera. Menoa ei haitannut edes se, että alkuperäisreseptin yhteydessä ollut kuva oli ihan eri värimaailmasta kuin oma tuotokseni. Makua olisi muuten voinut ehkä vielä terästää tilkalla calvadosta…

Ai niin, juomasuositus: Cidre Ecusson Cuvée Spéciale. Ihan mielettömän hyvä siideri!