maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Kamalan ihana hapankaali



Kuluneen viikonlopun aikana suoritettiin hapankaalikammon karkoitusta. Hommaan tarvittiin siis kaappiin hautautunut Lidlin hapankaalipurnukka ja Puolenkilon keittiöstä bongattu hapankaalikasarin resepti. Toimi! Suuri hapankaalin kammoksuja, isäni ja myös veljeni popsivat kaalia oikein hyvällä halulla. Käyttämäni chilitahna oli melkoisen tykkiä ja sitä humpsahti aimo loraus pannulle. Eipä hätää, poltetta viilenneltiin bulgarian jogurtilla, ei hassumpaa. Toteutus hoitui muurikalla, onnistui oivasti siltäkin kannalta. Oliivian reseptistä (suurkiitos siis repsetistä! :))poikkesin lisäämällä satsiin raastettua porkkanaa ja ranskankermaa.

Tässä alkuperäinen resepti, suoraan Puolenkilon keittiöstä: :)

Hapankaalikasari
2 annosta

n. 250 g bratwurstia tai muuta mausteista makkaraa
n. 300 g hapankaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl ajvar-relissiä
1 tl sambal oelek -tahnaa (tai muuta chiliä)

Pilko makkarat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtaise hapankaalia ja valuta lävikössä nesteitä pois. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljytilkassa pannulla tai padassa (valurautapata alkaa olla vakisuosikkimme). Lisää makkarapalat ja ruskista. Lisää hapankaali ja kuullota hetken aikaa. Lisää lopuksi ajvar-relissi ja sambal oelek-tahna. Sekoita ja ota levy pois päältä. Anna maustua hetken aikaa. Jos kaapissa on ruokajugurttia tai creme fraichea, sitä voisi lusikoida myös sekaan. Ruokakermakin varmasti toimisi. Meillä ei ollut mitään noista maitotuotteista, joten mentiin ilman.


Lauantaina aurinkoisen iltapäivän ratoksi äiti ja tytär nautiskelivat myös italialaista valkoviiniä. Viini ei oikein soveltunut hapankaalin ja bratwurstin seuraan, ne nauttivat enemmän oluen vilvoittavasta kylvystä. Mutta ihanan kevätpäivän ”terassiviininä” tämä viehko italiatar oli oikein kotonaan.