Tunnustan, juusto on Se Suuri Rakkauteni. Tämän rakkauden suhteen olen myöhäisherännyt, koska ennen kolmattatoista ikävuottani en suostunut koskemaan juustoon pitkällä tikullakaan. Edamista ja Oltermannista se sitten vaivihkaa alkoi. Pienellä pakolla ja kotikasvatuksen käytössääntöjen lievästi ahdistamana, lastenhoitoretkellä keskeisessä Euroopassa opin syömään näitä varpaanväliltä tuoksahtelevia herkkuja. No, onhan siitä retkestä toki jo yli kymmenen vuotta aikaa mutta niin vastarakastuneeksi sitä itsensä tuntee, vieläkin!
Tämän hetkinen juustojen TOP 6:
Kaikkia näitä en siis osta samalla kerralla vaan yleensä 1-3 kerralla, vähän fiiliksen mukaan.
Comté
Appenzeller Extra
Vanhat Goudat
Ros
Homeisista:
Fourme d'Ambert
Brie de Meaux
Kaikkia näitä ja paljon muitakin ihanuuksia voi käydä hankkimassa Helsingin Wanhasta Kauppahallista Paalasen juustopuodista. Hakaniemen hallissa puolestaan palvelee Lentävä Lehmä. Palvelu ja asiantuntemus ovat molemmissa ihan omaa luokkaansa!
Ja juustojen kanssahan perinteisesti viiniä. Mutta mitä viiniä? Siitä voisikin kirjoittaa ihan oman jutun erikseen, koska mitä olisikaan Stilton ilman portviiniä tai vuohenjuusto ilman Sauvignon Blancia?
Tämän hetkinen juustojen TOP 6:
Kaikkia näitä en siis osta samalla kerralla vaan yleensä 1-3 kerralla, vähän fiiliksen mukaan.
Comté
Appenzeller Extra
Vanhat Goudat
Ros
Homeisista:
Fourme d'Ambert
Brie de Meaux
Kaikkia näitä ja paljon muitakin ihanuuksia voi käydä hankkimassa Helsingin Wanhasta Kauppahallista Paalasen juustopuodista. Hakaniemen hallissa puolestaan palvelee Lentävä Lehmä. Palvelu ja asiantuntemus ovat molemmissa ihan omaa luokkaansa!
Ja juustojen kanssahan perinteisesti viiniä. Mutta mitä viiniä? Siitä voisikin kirjoittaa ihan oman jutun erikseen, koska mitä olisikaan Stilton ilman portviiniä tai vuohenjuusto ilman Sauvignon Blancia?