keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2012

Kesäsörsselit, miljoonas osa: Feta-retiisidippi

 


Pikainen lomatervehdys, sateetkin ovat vaihteeksi tauolla. :)

Jos torikojusta tai omasta kasvimaasta pukkaa kovasti retiisejä, kokeilepa niitä vaikka tähän makoisaan tahnaan. Pientä variaatiota pystyy luomaan fetajuustoa vaihtamalla (lehmää vai vuohta) sekä varioimalla käytettävää yrttiä.

Alkuperäisresepti on Ruokapirkasta, mutta toki ole jo sotkenut käpäläni reseptin muunteluun.
 
FETAJUUSTO-RETIISIDIPPI

1 dl fetajuustokuutioita (meillä puolikas pala)
10 retiisiä
1 tlk kermaviiliä
1 rkl siirappia tai hunajaa
silputtua tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
(sitruunamehua)

Murenna tai muusaa feta haarukalla, silppua retiisit pieneksi. Sekoita kermaviiliin siirappi, juustomurut ja retiisisilppu. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa. Maista vielä ja säädä maut mieleisiksi.

Tarjoile lihan tai kalan kyytipoikana. Erinomaisen hyvin tämä sopi myös täytettyjen tomaattien seuralaiseksi. Niistä lisää toiste.