sunnuntaina, tammikuuta 02, 2011

Ameriikan tahmaiset suklaakeksit


Lomaviikolla on ollut aikaa ja intoa myös leipoa. Arkisen semi-karppailun kolkutellessa ovella makeat ja suklaiset jutut ovat olleet jostain kumman syystä pop. Jannalta bongasin tällaisen ihanan "tahmainen sisältä, rapea päältä"-cookiereseptin.

En muista, koska olisin viimeksi juonut maitoa tai edes halunnut tehdä niin. Mutta nämä cookiet laukaisivat sen reaktion, tosin nytkään en toteuttanut itseäni. Meillä ei ollut kuin hyla-maitoa ja sitähän voi laittaa vain kahviin.

Suklaacookiet Ameriikan malliin

75 g voita
200 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl raakaruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta

Sulata voi ja n. 3/4 suklaasta vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, kaada sekaan suklaa-voiseos ja sekoita hyvin. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää vielä murskatut pähkinä ja loput suklaasta isohkoiksi paloiksi rouhittuna.

Levittele lusikalla tai jollain vastaavalla taikinamassasta pellille kökköjä, muista jättää niille tarpeeksi tilaa levitä. Paista 170-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden pinta alkaa halkeilla ja muuttuu kiiltäväksi. Nauti keksit niin, että ne ovat vielä vähän lämpimiä.

Huomioita: En tiedä, lipsuinko paistoajassa vähän yliajan puolelle tai jotain, mutta keksit kovettuivat aika kovinksi melko nopeasti. Eihän nämä siis missään tapauksessa pitkään meillä vanhenneet, mutta silti. Ehdottmasti parhaimmillaan vielä hieman lämpiminä, suoraan pelliltä napsittuina! Näistä ei tullut mitenkään suunnattoman makeita eli ensi kerralla voisin jopa laittaa osan maitosuklaata.