tiistaina, toukokuuta 27, 2008
Perunamuusin uusi elämä: Perunaiset teeleivät
Koen aina suurta ahdistusta, jos joudun heittämään ruokaa pois. Tällä kertaa ryhdistäydyin ja ennen kuin mitään lensi roskikseen, päätin hyötykäyttää jääkaapissa uinuvan perunamuusin. Muusinperä päätyi perunaisiin teeleipiin, koska suurimuotoisempaa leipomisprojektia ei tällä kertaa ehtinyt alkaa toteuttamaan. Extrahyvää mieltä tuli ihanasta leipomisen tuoksusta, tuoreen leivän tuoksua ei voita mikään!
Ohjeen pohja on Valion Lämpimäisiä-keittokirjasta, selittänee voin reilua määrää. Mutta maukasta tuli.
Perunaiset teeleivät
reilu 1dl perunamuusia
2dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1,5dl grahamjauhoja
1-2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50g sulatettua voita (Tätä voi reilusti vähentääkin!)
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon maitoon sekoitettu perunamuusi sekä voisula. (Voisulan, muusin ja maidon voit sekoittaa samassa astiassa niin ei tule niin kauheasti tiskiä...) Voisulan voi toki myös korvata öljyllä. Muotoile pellille jauhojen avustuksella neljä somaa kakkaraista. Pistele haarukalla reikiä pintaan, halutessasi voit ripsutella pinnalle myös vähän juustoraastetta. Paista 250 asteessa noin 12 minuuttia. Naustiskele lämpiminä iltateen kanssa.