keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Italian lipun väreissä (Pasta alla vodka)


Tämä pastaohje oli jäänyt mieleeni jo aikaa sitten ja vasta nyt se pääsi kokeiluun. Loistava ruoka tilanteessa, kun kaapit kumisevat tyhjyyttään ja jotain olisi kuitenkin pakko syödä. Pastaa, tomaattisäilykettä ja vodkaa ;) löytynee kaapista melkein aina ja meillä parmesanklöntti on jääkaapin vakiväkeä. Ohjeen olin bongannut joskus täältä ja toisen kerran täältä. Oma versioni taisi olla sekoitus molempia. Ja jos vaan kaapista löytyy, niin italialainen mausteinen makkara olisi tämän soosin kanssa varmasti hyvää pataa.

Pasta alla Vodka
(noin neljälle)

1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
chiliä
4 rkl vodkaa
1,25 dl kanalientä
400 g tölkki karkeaa tomaattimurskaa
liraus kermaa tai pieni klimppi tuorejuustoa
(tummaa Maizenaa suurustamiseen)
suolaa, pippuria ja hunajaa
tuoretta basilikaa

Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja chiliä öljytilkassa 3-5 minuuttia tai kunnes sipulit laskistuvat ja ruskistuvat hieman. Lisää kanaliemi ja tomaattimurska, mausta suolalla, pippurilla ja tipalla hunajaa. Anna porista hiljakseen.

Keitä pasta ohjeen mukaan, al dente. (Minä keitin ehkä hiukan liikaa...)

Lisää kerma ja vodka soosiin, ja nosta kattila pois liedeltä, kun keitos alkaa kuplia uudelleen. Jos kastike vaikuttaa liian juoksevalta, suurusta tummalla Maizenalla. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen silputun basilikan kanssa. Tarjoile raastetun parmesanin kanssa.

Pastana oli muuten Martellin ihastuttavaa maccheroni di Toscanaa. Saa ostaa ainakin täältä.