lauantaina, joulukuuta 29, 2007

Pseudokevyttä kanasalattia


Puolen kilon keittiössä ehdittiin jo kevennellä salaatin kera, Soppakellari seuraa esimerkkiä. Tai no, kevyttä ja kevyttä, majoneesia on livahtanut salaatin kastikkeeseen.

Tämän ohjeen kantaäidin bongasin jo joskus joulukuussa S-kauppojen Ruokamaailma-lehdykästä. Ohjetta on ehditty testaamaan jo Hellapoliisin toimesta, joten otin Hellapoliisin vinkeistä vaarit ja modasin kastiketta hänen ohjeillaan makuisammaksi. Lisäsin perussettiin myös kypsää kanaa, salaatista tuli vähän tukevampi. Alkuperäisreseptin ananakset vaihtui meillä päärynöihin ja kastikkeen ranskankermakin kevytkermaviiliin. Salaattipeti askarreltiin ihan tavallisesta pussisalaatista. Tästä tulee aika reilu satsi, alkuperäisohjeen mukaan lisäkesalaatiksi 8:lle.

Hedelmäinen kanasalaatti

2 prk (á 227 g/140 g) ananasmurskaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1,5 dl vihreitä kivettömiä viinirypäleitä
1,5 dl tummia kivettömiä viinirypäleitä
200 g kirsikkatomaatteja
100 g rucolaa
1-2 kypsää kanan rintafilettä

Currynmakuinen salaattikastike:
1 rkl öljyä
2-3 tl currya
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(1/4 tl jauhettua valkopippuria)
1 prk mangososetta (vauvan sose)
1/2 dl kevytmajoneesia
100 g ranskankermaa
1-2 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa

Valuta ananasmurska ja aurinkokuivatut tomaatit liemistään. Huuhtele ja puolita viinirypäleet ja poista siemenet. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Revi rucola ja kuutioi kana. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Valmista kastike. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa, lisää curry ja valkosipuli, kääntele hetki. Kaada seos pieneen kulhoon, lisää joukkoon muut kastikkeen ainekset. Tarkista maku.

Sekoita kastike valmiiksi salaatin joukkoon. Tee salaatista peti ja kekoa muut aineet sen päälle. Muuten, kastiketta jäi hieman yli tai sitten vain pihistelin sen annostelemisessa.