sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Tirinää pannulla

Kun viisi nälkäistä serkusta saapuu perjantai-iltana maaseudun rauhaan, pitää pötyä saada pöytään ja nopeasti! Ei muuta kuin kesäkeittiön uutuuttaan hohkaavalle parilalle tulet ja keittiösasto nopeasti hommiin.

Kun lisukkeita oli vähän laajemmalla skaalalla, saattoi kukin toteuttaan ateriansa makunsa mukaan

Burgeripihvit toteutettin isosta paketista naudan jauhelihaa, jota höystettiin NoMun smoky peri-peri maustesekoituksella. On muuten erittäin toimiva mausteseos myös kaikenlaisten marinadien sekoittelussa.

Lisukkeiksi viriteltiin:

  • marinoitua punasipulia
  • paistettua paprikaa ja valkosipulia
  • maistettuja pekonisiivuja
  • salaattia, tomaattia ja kurkkua
  • juustoa
  • ketsuppia
  • Chilillä höystetty tomaattimajoneesi
  • Sinappinen yrttimajoneesi

Chili-tomaattimajo

  • purkillinen bulgarian jogurttia
  • noin saman verran majoneesia
  • tomaattipyrettä
  • sambal oelek-maustetahnaa tai muuta chilitahnaa tai kastiketta
  • ketsuppia (Heinzia, totta kai!)
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria

Sinappinen yrttimajo

  • purkillenen bulgarian jogurttia (tai muuta maustamatonta jogurttia)
  • noin saman verran majoneesia
  • Dijon-sinappia
  • kuivattua rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria