maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Huvipuistosalaatti


Viikonloppu sujahti vikkelästi maaseudun rauhan työleirissä. Ruokaakin ehdittiin tehdä hieman siinä sivussa. Pastanjauhat olivat kokeilleet Köyhien Ritareiden Merituulin pastavuokaa, meillä puolestaan oli ohjelmistossa viehko huvipuistosalaatti. Toimi erinomaisena ja kauniina lisukkeena grillattujen tipukebujen kanssa. Kannattaa laittaa edellisenä iltana tekeytymään. Tein kerralla vähän isomman satsin, maistui erinomaiselta myös voileivän päällä!
Salaatin nimeä vähän mietiskelimme. Ehkäpä se tulee raaka-aineiden riemunkirjavasta värimaailmasta.

Huvipuistosalaatti

4 keltaista paprikaa
4 punaista paprikaa
4 vihreää paprikaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl merisuolaa
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Levitä leivinpaperille kuoripuoli ylöspäin ja paahda uunissa 220 asteessa kunnes paprikoiden kuoret alkavat kuplia ja mustua. Nosta paprikat uunista ja sujauta pakastepussiin kuumina, kuoret irtoavat silloin helpommin. Odota, että paprikat jäähtyvät niin, että voit sormin kuoria ne.
Leikkaa kuoritut paprikat pitkittäin suikaleiksi ja laita suolan kanssa kulhoon. Murskaa paprikoiden sekaan valkosipulinkynnet ja lorauta sekaan n. ½ dl valkoviinietikkaa sekä saman verran oliiviöljyä. Pyöräytä huvipuistosalaattia pari kertaa ympäri, tarkista maku ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Huvipuistosalaatti maistuu parhaiten jääkaapissa maustuneena.