maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Soppakellarin ovet aukeaa
Tervetuloa makustelemaan Soppakellari-blogia!

Maailma on nykyisin täynnä kaikenlaisia ruoka-aiheisia blogeja. Miksi ihmeessä sitten minäkin? Kipinän tähän bloggailuun sain jo vuosi sitten, oma toteutus vain on hieman ottanut aikaa! Tarkoitus ei ole olla maailman paras ja laajin reseptivarasto, kaunein ruokakuva-albumi, terävin viiniguru tai nokkelin ravintolakriitikko. Kun näiden ruoka- ja viinijuttujen kanssa puuhailee myös osittain työkseen, ei jaksa pitää pipoa kovin kireällä ja otsaa rypyssä… Soppakellariin haluankin kerätä hyviä fiiliksiä, löytöjä ruoka- ja viinimaailmasta, ideoita, oivalluksia, kokemuksia, tunnelmia ja tarinoita. Ihan noin niin kuin itselle muistiin.

Hyvä ruoka, sen tekeminen ja jakaminen läheisten ihmisten kanssa on tullut jo perintönä lapsuuden kodista. Ruuan laitossa en ole mittojen kanssa ihan niin nöpön nuuka mutta raaka-aineiden suhteen olen tarkka. Mieluummin vähän ja hyvää kuin paljon ja huonoa. Ruoka- ja viinikirjat sekä lehdet ovat jo työnkin puolesta aktiiivisessa seurannassa. Toteutukseen reseptit tulevat useimmiten ideoina, harvoin ihan suoraan ja sellaisenaan.

Soppakellarin arjessa ja juhlassa seikkaillaan useimmiten Helsingin seudulla mutta kesäisin keittiö ja kellari siirtyvät myös maaseudun rauhaan, lounaiseen Hämeeseen. Mukana matkalla ja teknisesti avustamassa seuraa Miespuolinen, joka muuten sattumoisin myös asustelee tämän blogiemännän kanssa saman oven takana.

Tervetuloa mukaan matkalle niin tutut kuin uudetkin ystävät!

-Tusla