torstaina, toukokuuta 29, 2014

Perunasalaatti ja Salsa Verde



Tämän kauden ensimmäinen perunasalaatti on tehty! Pestolla maustettu tai fetalla höystetty pottusalaatti on jo niin nähty, nyt mentiinkin Hesarin reseptillä, jossa Salsa verde-kastike ja munajuusto antavat potuille oman oivallisen säväyksensä. Hillosipulin voi hyvin korvata punasipulilla, jossei etikkasipulista sattumoisin niin välitä.

Ja hyvältä se pestolla maustettukin pernasalaatti maistuu, samoin fetalla ryyditetty. Ettei nyt kukaan mieltänsä pahoita... Mutta kun aina pitää kokeilla jotain uutta. :)
 
PERUNASALAATTI SALSA VERDE
10 noutopöytäannosta

Salaatti:
1 kg pieniä varhaisperunoita
1 pkt (200 g) paistettua munajuustoa (esimerkiksi Kolattu)
10 retiisiä
1 dl hillosipuleita tai punasipuli hienonnettuna
1 rkl kapriksia
1 ruukku rucolaa

Salsa verde -kastike:
1½ dl persiljaa
1½ dl basilikaa
1 dl minttua
2 valkosipulinkynttä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1¼ tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria
½ dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä

Keitä hyvin pestyt varhaisperunat juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Paloittele perunat tarvittaessa suupalan kokoisiksi.

Valmista kastike:
Leikkaa yrtit karkeaksi silpuksi. Käytä myös aromaattiset varret. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki aineet öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneen kulhoon. Hienonna seos leikkuuterällä ja lisää lopuksi öljy joukkoon ohuena nauhana koneen käydessä.

Kaada kastike lämpimien perunoiden päälle, sekoita. Siirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

Murustele munajuusto perunoiden joukkoon. Viipaloi pestyt retiisit mahdollisimman ohuiksi. Paloittele hillosipulit. Sekoita kaikki ainekset kapristen kera salaattiin kevyesti nostellen.

Kumoa salaatti tarjolle rucolapedille tarjoiluastiaan.

Note to self: Tee tämä todellakin hyvissä ajoin maustumaan!