Mä en ole koskaan... Tehnyt itse frozen youghurtia. Tai mitä tämä nyt sitten suomeksi olisikaan, jäägurtti ehkä? Vai ihanko vain jogurttijäätelö?
Olen monta kertaa kävellyt Citykäytävän Jogon kesäkiskan ohitse ja miettinyt, että pitäisi ja pitäisi. Polkkapossun postaus ja resepti olivat se viimeinen nytkähdys toteutusvaiheeseen. Ja kylläpä kannatti, oli raikasta ja hyvää. Juuri sopiva herkku lämpimään kesäiltaan.
Jos jostain syystä ei jaksa alkaa jäägurttia veivaamaan itse, niin Jogon lisäksi sitä tarjoilevat Helsingissä myös Yobot ja Kippo.
FROZEN STRAWBERRY YOUGHURT
400 g turkkilaista jogurttia
1 dl glukoosia
½ tl vaniljajauhetta
sokeria tai steviaa lisämakeudeksi,
jos tarvetta
reilu 3 dl mansikoita soseutettuna
Mausta jogurtti sokerilla tai stevialla
ja sekoita mukaan myös glukoosi. Aja jäätelökoneessa massaa n. 30
minuuttia ja lisää mansikkasose. Aja vielä n. 5 minuuttia.
Tarjoile pikaisesti. Tarvittaessa voit laittaa kulhon peitettynä
hetkeksi jääkaappiin.