torstaina, elokuuta 01, 2013

Jugurtti jäässä: Frozen Strawberry Yoghurt

 

Mä en ole koskaan... Tehnyt itse frozen youghurtia. Tai mitä tämä nyt sitten suomeksi olisikaan, jäägurtti ehkä? Vai ihanko vain jogurttijäätelö?

Olen monta kertaa kävellyt Citykäytävän Jogon kesäkiskan ohitse ja miettinyt, että pitäisi ja pitäisi. Polkkapossun postaus ja resepti olivat se viimeinen nytkähdys toteutusvaiheeseen. Ja kylläpä kannatti, oli raikasta ja hyvää. Juuri sopiva herkku lämpimään kesäiltaan.

 Jos jostain syystä ei jaksa alkaa jäägurttia veivaamaan itse, niin Jogon lisäksi sitä tarjoilevat Helsingissä myös Yobot ja Kippo.

 FROZEN STRAWBERRY YOUGHURT

400 g turkkilaista jogurttia
1 dl glukoosia
½ tl vaniljajauhetta

sokeria tai steviaa lisämakeudeksi, jos tarvetta

reilu 3 dl mansikoita soseutettuna

Mausta jogurtti sokerilla tai stevialla ja sekoita mukaan myös glukoosi. Aja jäätelökoneessa massaa n. 30 minuuttia ja lisää mansikkasose. Aja vielä n. 5 minuuttia. Tarjoile pikaisesti. Tarvittaessa voit laittaa kulhon peitettynä hetkeksi jääkaappiin.

Note to self: Tällä sokerimäärällä tulee aika kirpsakkaa settiä. Jos olet vähänkään makiamman ystävä, niin lisää sokeria reippaasti. Kylmyys myös ikäänkuin vie makeutta pois.