Blogiringin myötä ruokablogeissa on vilahdellut kesän aikana Hellmann's-majoneesit. Sen seurauksena meilläkin kaapissa kelli aika monta majoneesitötteröä. Varsinainen runsaudenpula, jonka myötä ja kesäkuun Glorian Ruoka ja Viini-lehden kukkakaaliartikkelin innoittamana pyöräytin tällaisen salaatin. Mainiota lounasmuonaa, ensi kerralla lisään mukaan vielä hieman rapeaksi paistettua pekonia.
HARISSALLA MAUSTETTU KUKKAKAALI-COLE SLAW
500 g kukkakaalia
noin 20 kirsikkatomaattia
reilusti ruohosipulia
4 kukkuraista rkl keltaisia rusinoita
4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
2 rkl kapriksia
(rapeaksi paistettua pekonimurua)
Pese kukkakaali ja leikkaa se nupuiksi.
Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Laita kasvikset kulhoon, lisää
sekaan rusinat, pinjansiemenet ja kaprikset. Kärtsää pekoni ja anna kuivahtaa lautasella talouspaperin päällä Leikkaa päälle
reippaasti ruohosipulia.
Kastike:
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kukkuraista tl harissa-tahnaa
2 rkl ketsuppia
hunajaa (jos kaipaat hitusen makeutta)
(tabascoa)
pippuria myllystä
Sekoita kastikeainekset keskenään.
Tarkista maku ja säädä mieleiseksesi. Kaada salaattiainesten
päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puolisen tuntia.