maanantaina, lokakuuta 20, 2014

Ei sul mittä kaffe ois? - Reilumpi kahvitauko


 


Kaksin aina kaunihimpi, kaffellakin. Kahvitauko on liki pyhä osa suomalaista työkulttuuria, siihen ei kajota. Kahvitaukoja pidellään noin muutenkin, ei siinä välttämättä aina palkkatöitäkään tarvita. Ei taitaisi olla talkoita ilman kahvitaukoa? Tai metsäretkeä? Pieni huilihetki kotona vaikka siivouspäivän lomassa ja huikkaus toiselle puoliskolle, "otaks kahvin"? Yleensä se ottaa. Kaffepullaa meillä harvoin harrastellaan, kyseinen luksus osuu kohdalle vanhemmilla vierailtaessa tai kesäparatiisissa. Palan tummaa suklaata saatan kaapin perältä joskus kaivella.

Nykyisin oma kahvitaukoni tapahtuu useimmiten lähimmän työkaverini seurassa, siis auton ratissa. Työpäivän aikana kaffet tulee usein hörpättyä lennossa, take-away mukista. Sosiaalisen aspektin siihen saa sen hetkisistä radion juontajista, seuran voi valita helposti nappia painamalla. Kaverillekin voi aina kilauttaa, niin saa mukaan sitä interaktiivisuutta. (Ei, minulla ei ole tapana soitella ja osallistua radion kisoihin...)


 Lokakuu ja reilun kaupan viikko

Näin syysloman jälkeen on aika viettää Reilun kaupan viikkoa. Kahvin kohdalla on melko helppoa tehdä hippusta reilumpia valintoja, jokinsorttista Reilun kaupan kahvia löytyy pienimmistäkin nurkkamarketeista. Minä maistelin Meiran Reilun kaupan kahvia, joka on muuten Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan kahvi, 100% Arabicaa. Reilua kahvia on muuten myyty Suomessa jo vuodesta 1999!


Ja reiluna sokurina kahvikupin pohjalla: Arvonta!

Kenen kanssa sinä pitäisit oman reilun kahvitaukosi? Jätä tähän postaukseen kommentti tällä viikolla eli 20-26.10 ja voita reilusti Meiran Reilunkaupan kahvia!

Yhteistyössä Blogirinki, Reilukauppa ja Meira