perjantaina, lokakuuta 17, 2014

Buda ja Pest - viikonloppu Unkarissa


Olen ollut ihan toivottoman, onnettoman kehno matkareportteri. Vaikka kuluneen vuoden aikana on tullut reissattua keskimääräistä enemmän, en vain ole saanut aikaiseksi raportoida niistä. Olkoon taannoinen viikonloppureissu Unkariin poikkeus.Varsinkin, kun matkan varrella sattui muutama oikein kiva ravintola.


Viikonloppureissulla ei niin kauheasti ehdi kiertelemään nähtävyyksissä, mutta mitäs siitä. Tärkeintähän on, että itsellä on mukavaa ja arjen haasteet painuvat unholaan. Tässä mielessä ulkomailla oleilu toimii meikäläisellä hyvänä stressin poistajana. Lyhyessäkin ajassa unohdin työasiat, kunhan vaan maisema vaihtuu.

Ensimmäisen illan ruokailu hoitui hotellin lähistöllä, siitä ei ole enempää mainittavaa. Mutta seuraavana iltana suuntasimme Innio nimiseen viinibaariin, josta saa myös ruokaa. Mahtavan viinilistan lisäksi suvereeni palvelu ja freesiä, hyvää ja huolella valmistettua ruokaa. Iso seurueemme sai joustavaa palvelua, josta iso plussa paikalle! 
Kolmas ilta sujui edellisen paikan suosituksessa samojen omistajien toisessa paikassa, jonka nimeä en todellakaan osaa lausua... Paikan nimi kirjoitetaan Lacipecsenye, näytimme vain taksikuskille lappua, missä paikan nimi luki. Pääsimme perille ja nautimme sangen lihapitoisen illallisen: erinomaista tartaria, vasikan kyljyksiä sekä simpukoita. Sen verran tuhtia ruokaa, että jälkkärille ei jäänyt mitään mahdollisuuksia. Sisutus oli mainio, muhkea lihakaappi ja pihvinkuvia seinillä...
 

Budapestissä on muuten hämmentävä määrä erilaisia kebabbiloita. Yleensä erinoimaisella tarjonnalla. Ja löytyipä myös sangen trendikäs hampurilaisrekkakin. Streetfood on kova sana Budassakin!
 
Pienen ylensyönnin lomassa kannattaa pistäytyä jossakin kaupungin kylpylöistä sulattelemassa ähkyä. Gellertin kylpylän sokkeloihin meinasimme eksyä, pidinkin enemmän Széchenyin kylpylästä, jonka ulkoaltaissa voi kuulemma hyvin lillua talvellakin, kunhan muistaa laittaa pipon päähän.
 
Kaikenkaikkiaan Budapest on kiva viikonlopun miniloman kohde. Lento on kohtuullisen lyhyt ja usein mukavan hintainenkin.