torstaina, syyskuuta 18, 2014

Pastorin lounasVarsinaissuomettumiseni jälkeen olen auttamattomasti tipahtanut kärryiltä aiheessa armaan pääkaupunkiseutumme ravintolaskene. Uusia paikkoja tulee tuon tuosta ja välillä joku toinen pistää lapun luukulle.

Tänään päädyin kuitenkin lounaalle sattumalta Pastoriin, jonka olemassaolosta ja avaamisesta on kohkattu sen verran sosiaalisessa mediassa, että kaltaiseni sysisuomalainenkin tietää paikan.

Pastorin keittiössä yhdistetään Perun ja Aasian ruokakulttuureja, siispä kokeilemaan! Oma moka, en tutkaillut lounastarjontaa netistä etukäteen vaan pyyhälsin paikalle muitta mutkitta. Hämmennyin hinnasta, söin lounaalla 2 ruokalajia ja join vettä, kustannus 25 euroa. Alkupala, avocado tempura ja limemajoneesi oli melkoisen tuhti setti ja tästä olisi toki riittänyt toisellekin ruokailijalle maisteltavaa. Pääruoka Alabanza Carne eli possun kylki oli kaunis annos, mutta melkoisen pikkuruinen, siitä ei olisi riittänyt jaettavaa yhtään kenellekään. Tätä pohdin itsekseni lähinnä siksi, että ravintolan nettisivuilla kannustetaan annosten jakamiseen. Paras osa annosta oli (pyynnöstä) kikhernelisukkeen tilalle saamani raikas ja maukas yrttikvinoa. Possunkylki oli jotenkin sitkas ja kova. Jos nyt läski voi olla kovaa... Palvelu oli ystävällistä ja muuten 50% englannin kieliestä, ei sinänsä minua haittaa, mutta kaikkia se ei ehkä miellytä. Vesikannua jouduin erikseen pyytämään, mutta pikkujuttuja.

Summa summarum, tästä ei nyt oikein saanut otetta, jäi jotenkin valju olo. Taitaa olla Pastorille uusintatreffien paikka, että saan tästä kunnollisen käsityksen. Ehkäpä joku viikonloppu lauantain myöhäiselle lounaalle?