keskiviikkona, syyskuuta 17, 2014
Ei selittelyjä ja lämmin tomaatti-savufetasalaatti
Bloggaustahtini on viime aikoina ollut alle kaikkien rimojen. Ruokaa on laitettu, joskus leivottukin, ulkona syöty ja matkailtukin. Miten ne eivät sitten päädy tänne? Ei voi ymmärtää ede itse. Mutta se siitä, sen ihmeempiä selittelyjä ei kaivanne kukaan! ;)
Takavuosien pienimuotoinen blogihitti lämmin tomaatti-fetasalaatti sai uutta potkua savustetusta feta-juustosta. Jäin siihen kertaheitolla ihan koukkuun...
LÄMMIN TOMAATTI-SAVUFETASALAATTI
(2 isoa tai 4 pientä annosta)
noin 500 g kirsikkatomaatteja
1 pkt (150 g) savustettua fetajuustoa (meillä oli Fontana-merkkistä)
pieni sipuli lohkoina
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa tai mietoa viinietikkaa
liraus hunajaa
muutaa timjamin ja rosmariinin oksa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Laita uunivuokaan tomaatit, sipuli ja krouvisti murusteltu feta. Lorauta päälle etikka, öljy ja hunaja ja mausta yrteilä, suolalla ja pippurilla. Paista noin 15 minuuttia.
Tarjoile rapeakuorisen leivän kera tai lusikoi vihersalaatin kylkeen. Liemi kannattaa dipata leivän kanssa.
P.S. Yritän aktivoitua, mutta en lupaa mitään... ;)