sunnuntai, kesäkuuta 10, 2012

Mahtava raparperipaistos





Tämä tuoreimman GRV:n raparperipaistoksen ohje on jo vilahdellut useammassa blogissa, mutta pakko se on kirjata tänne itsellekin muistiin. Ja jos ette vielä ole uskoneet, niin uskokaa nyt. Tajuttoman hyvää. Mutta no, tuleehan siihen aika paljon voita ja sokeria. Ei voi tulla pahaa noilla aineilla. Fariinisokeri antaa paistokselle suloisen karamellimaisen aromin.

Systeemin ulkonäkö on aika rustiikkinen, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Taikina muuten valmistui kätevästi kummitytön 2 v. ja risat kanssa yhteistyössä. Taikinakulhon kaapimisesta huolehdittiin tällä kertaa myös erityisen suurella intensiteetillä.



Raparperipaistos

6-8 annosta

500 g raparperia
1,5 dl fariinisokeria

Taikina:
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kidesokeria
1,5 dl fariinisokeria

Tarjoiluun:

jäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Huuhteke raparperi ja paloittele ne noin 1,5 cm paloiksi. Kaada palat uunivuokaan (Ø24cm) ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Paista paloja noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Nypi voi, sokerit ja jauhot kulhossa sekaisin. Levitä seos raparpereille.

Jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja ruskeaa.

Tarjoa lämpimänä jäden, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon saattelemana