tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Joulun tähti luumuhillollaNyt kun jouluaattoon on aikaa himpun reilu kuukausi, kaupat soittavat jo joululauluja ja kaamosvalotkin on viritetty pihalle, niin alkaa totisesti olla korkea aika käyttää edellisjouluiset voi/torttutaikinalevyt pois pakastimesta.. Ensin ajattelin tehdä pelkästään suolaisia pasteijoita, joita en ole tainnyt tehdä sitten yläasteaikojen jälkeen, mutta Miespuolinen kärtti myös luumutorttuja, joita meillä kutsutaan joulutortuiksi. Luumutortut ovat Miespuolisen joulunvietossa lähes pyhän asian asemassa. Ja niiden nautiskelemisen voi hyvin aloittaa jo marraskuussa.

Onneksi kaupasta oli luumuhillo loppu, jouduin keittelemään hillon itse. Mittasuhteisiin lunttailin kollegoiden ohjeistuksia ja kanelin lisäksi nakkasin joukkoon vielä lisäksi vaniljaa. Ja kuulkaas, meillä ei enää tästä lähin käytetä niitä valmishilloja. Tämä itse tehty on NIIN paljon parempaa, kokeile vaikka!

Luumuhillo aka torttutäyte
reilu satsi

400g kuivattuja kivettömiä luumuja
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1-2 kanelitankoa
1 vaniljatanko tai vaniljajauhetta
2 rkl konjakkia

Keittele miedolla lämmöllä luumuja, sokeria ja vettä sekä mausteita tovi, jotta ainekset vähän pehmenevät ja muhjuuntuvat. Lisää loppuvaiheessa konjakki. Jos keitos alkaa näyttämään kuivalta,  lisää vähän kuumaa vettä. Jos haluat sileän hillon, niin kaivele maustetangot pois ja surauta keitos lopuksi bamixilla. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Käytä aina torttuinspiksen iskiessä.

Pasteijoista lisää huomenna.